Betalning
Året är uppdelat i 5 betalperioder varav 3 för vårterminen och 2 för höstterminen.
Betalning sker i förskott och påminnelser debiteras med 50kr.
Vi tillämpar e-postfakturering, önskas pappersfaktura kan detta ordnas mot en avgift om 49kr/faktura.
Anmärkningar på fakturor skall göras skriftligen och inom 8 dagar.

Medlemskap
Du som ridande på ridskolan skall vara medlem i föreningen och vara införstådd i att det är en ideell förening och inte är ett företag. Det betyder att du inte bara är kund hos oss utan att du i och med ditt medlemskap också äger en del av föreningen, därmed förväntas du måna om den och ställa upp med en viss mängd ideellt arbete.
I ditt medlemsskap ingår även en försäkring via Folksam.

Allmänt
Ridabonnemanget är personligt och får ej överlåtas. Ridskolan förbehåller sig rätten att när som helst under pågående termin ändra ridtid- och gruppindelning om så erfordras. I ridtiden, oavsett gruppnivå, ingår tid för upp- och avsittning samt fram- och/eller bortbygge vid hopplektion.
Lektioner pågår från v.33 till midsommar, med uppehåll på röda dagar men inga uppehåll görs under lov
Lektioner kan bedrivas i ridhuset, på utebanan eller genom uteritt, det ingår även ett antal teoritillfällen under terminen samt en gemensam teorivecka per termin.
Villkor för avbokning av ridlektion och tillämpning av igenridning hittar du HÄR.
Varje elev, målsman om elev är minderårig, ansvarar för att hålla sig uppdaterad på våra förhållningsregler.

Avgift
Som abonnemangstagare förbinder du dig att betala en fast lektionsavgift till dess att du skriftligen säger upp ditt abonnemang och din uppsägningstid har löpt ut.
Avgiften för abonnemanget skall erläggas i förskott senast det datum som anges på fakturan för abonnemanget.

Nya abonnemang
Som ny på ridskolan kan du skriftligen avsluta ditt abonnemang efter 4 lektioner utan att förbinda dig till en hel termin. Avgift utgår dock alltid för dessa 4 lektioner enligt gällande lektionsavgifter. Har du inte avanmält dig skriftligen i anslutning till senast den fjärde lektionen förbinder du dig till ett abonnemang på ridskolan.

Uppsägning av abonnemang/plats
Uppsägning av din plats och därmed ditt ridabonnemang sker skriftligen till ridskola@orustridklubb.nu senast 1 månad före betalningsdag för nästkommande betalperiod, med undantag för uppsägning inför höstterminen som skall vara oss tillhanda senast 15 maj.
Du kommer att få en bekräftelse på att din uppsägning är registrerad. Spara ditt skickade mail tills du fått bekräftelsen.
Uppsägning under pågående termin är ej möjligt.
Undantag kan göras vid långtidssjukdom/skada vid uppvisande av läkarintyg samt graviditet. Sägs inte platsen upp i tid blir du betalningsskyldig inför nästa termin. 

Force Majure
Ställer ridskolan in verksamhet p.g.a. händelse utanför ridskolans eller föreningens kontroll – force majeure – sker ingen kontant återbetalning. Ridskolan är inte heller skyldig att erbjuda igenridning för dessa lektioner. Dessa extrema situationer kan t ex vara smitta/sjukdom bland hästarna, myndighetsbeslut, skada på anläggningen, strömavbrott, extremt väder eller annan händelse som ligger utom ridskolans kontroll och som inte skäligen kunnat förutses eller förebyggas.